Zoetermeer is beste grote gemeente in verkiezing Fietsgemeente 2024

Helaas geen winnaar van de overall prijs beste Fietsgemeente 2024

IMG_0694-a

De gemeente Zoetermeer is door fietsers uitgeroepen tot beste grote gemeente in de verkiezing Fietsgemeente 2024 van de Fietsersbond. Volgens de respondenten heeft Zoetermeer een goed fietsnetwerk en zijn de fietsers tevreden over de verlichting op fietspaden: “De zogeheten N8 (nacht) fietsroutes zijn top; ze leiden fietsers langs goed verlichte en sociaal beter gecontroleerde plaatsen.”De gemeente Noord-Beveland is door fietsers uitgeroepen tot meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland.

Ten opzichte van andere grote gemeenten is het in Zoetermeer een stuk fijner om te fietsen voor mensen van alle leeftijden. Er zijn ruimschoots fietsparkeerplekken beschikbaar aldus de fietsers: “er wordt goed gekeken naar mogelijkheden om gratis en bewaakt je fiets te kunnen stallen.” Fietspaden en fietsstroken zijn vaak breed genoeg. “Zoetermeer heeft een duidelijk beleid ten aanzien van fietsers. Waar belangrijke fietsroutes worden gekruist door autoverkeer en op rotondes heeft de fietsroute voorrang”, aldus een van de respondenten.

Categorieën