Kunt u niet meer op een gewone fiets rijden? Er zijn mooie alternatieven voor een scootmobiel.

Heeft u ooit over een driewiel fiets nagedacht?

Hoe ik

Hoe u een driewiel fiets koopt en andere informatie vindt u op de website “Hoe kies ik een 3wielfiets” van de Zoetermeerse auteur Wil van der Krogt” De site geeft u stap voor stap de informatie die U nodig heeft om tot een goede beslissing te komen, als u een 3wielfiets wilt gaan aanschaffen, of als u er al ‘één heeft.

 

Hoe ik driewielfietser werd!

In juli 2020 ben ik 90 jaar geworden. Nadat ik eerder vorig jaar een fiets met lage instap had gekocht, moest ik al snel vaststellen dat ook dit voor mij geen veilige oplossing was en moest ik die fiets helaas weer verkopen. Na 4 verhuizingen in 4 jaar tijd, bleek ook dat autorijden een te vermoeiende en niet geheel risicoloze bezigheid meer voor mij was. 60 km was eigenlijk al voor mij te vermoeiend geworden. Toen een jonge vrouw, op een parkeerplaats nota bene, de beide rechter deuren van mijn auto in elkaar reed, waar ik echt helemaal geen schuld aan had, begon ik na te denken over een andere oplossing. Deze kwam zichzelf presenteren toen ik lopend van het winkelcentrum naar huis een echtpaar tegenkwam dat, heel trots, fietste op 2 3-wielfietsen, vlak achter elkaar aan. Toen ging er bij mij ook een lichtje op. Wil dacht ik, dat is wellicht iets voor jou. een 3-wielfiets kopen en de auto weg doen. Dat is voor jou de oplossing. Na wat gesprekken met deze en gene, wat onderzoek op het Internet, heb ik besloten om een Van Raam Easyrider te kopen, met alternatieve trapondersteuning. Het bleek toch nog een hele investering te zijn. Omdat 3–wielfietsen kennelijk een grote restwaarde hebben, bleek namelijk huren of leasen geen optie te zijn. Immers voor 3 jaar huren of leasen betaal je al meer dan de aanschafprijs en nadie 3 jaar ben je dan je fiets weer kwijt. Voor kortere periodes was het navenant te duur. Gezien mijn eerdere ervaringen met mijn vrouw wilde ik geen aanvraag doen bij de WMO, dus kijken of ik het zelf kon bekostigen was de enige oplossing. Zo gezegd zo gedaan. Eerst nog een proefles gedaan bij een centrum van de Fietsersbond en omdat dat eigenlijk heel goed ging, heb ik toen maar beslist. Wel nog even op Internet gezocht en wat blijkt: Er zijn bedrijven die een 3-wielfietsbij de fabrikant kopen en er dan zelf de elektrische ondersteuning op bouwen. Dat bleek stukken goedkoper te zijn. Aldus besloten en nu rijd ik dus met een Easyrider met alternatieve trapondersteuning.Mijn advies aan u is dan ook: Heb je zo je beperkingen kies dan niet voor een scootmobiel maar voor een 3- of 4wielfiets. U komt op deze site door hier te klikken

Deze site is gemaakt door een ervaringsdeskundige zonder enig winstoogmerk en biedt heel veel informatie.

Categorieën